De politie van Santo Boma heeft de 22-jarige Raoel R. in de kraag gevat voor bromfietsdiefstal, nadat een benadeelde op 5 juni 2015 een aangifte deed ter zake diefstal van zijn bromfiets. De man ging een winkel aan de Magenthakanaalweg binnen, nadat hij zijn bromfiets voor de winkel had geparkeerd. Bij terugkeer merkte hij op dat zijn bromfiets was gestolen ondanks hij de contactsleutel had weggehaald.

Een ooggetuige vertelde de benadeelde dat het voertuig was weggenomen door twee creoolse mannen gezeten op een andere bromfiets. Eén van de mannen stootte de bromfiets op de rijweg. Daarna reden ze beiden gezeten op de bromfietsen weg.

De benadeelde deed aangifte bij de politie. Op vrijdag 5 februari reed de benadeelde in zijn voertuig over de Indira Ghandiweg. Ter hoogte van de Frederikshoopweg zag hij een bromfiets met het kentekennummer waarmee hij de zijne had gekocht.

Hij volgde de bestuurder totdat hij voor een woning stopte. Bij het parkeren confronteerde de benadeelde de man met het feit dat de bromfiets was gestolen. Hij schakelde de politie van Latour in. Raoel werd aangehouden en overgedragen aan de politie van Santo Boma. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Raoel verklaarde aan de politie de bromfiets te hebben gekocht bij een andere heer. Ook deze heer wordt door de wetsdienaren opgespoord.