Vee dieven gepakt tijdens road-block te Monkshoop

784

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari zijn Wikash D. (33) en Krishan S. (26) tijdens een road-block te Monkshoop aangehouden.

De wetsdienaren die bezig waren met een road-block zagen op een bepaald moment een bestelauto hun richting oprijden. Bij het zien van de politie, keerde de bestuurder het voertuig en reed met een hoge snelheid weg. De politiemannen waren genoodzaakt de achtervolging in te zetten, waarbij het voertuig werd klem gereden.

Een bestuurder en een meerijder zaten in het voertuig. Na een onderzoek in de bak werden twee koeien aangetroffen. Daar hun verhaal ongeloofwaardig overkwam, werden zij aangehouden. Tenslotte verklaarde het tweetal dat zij de dieren op vrijdag 5 februari op een adres in het district Wanica te hebben gestolen. De koeien werden in beslag genomen en Wikash en Krishan werden overgebracht naar het politiebureau.

Bij navraag op het politie bureau de Nieuwe Grond bleek dat de eigenaar aangifte van diefstal van zijn koeien had gedaan.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide mannen in de sterkte van het cellenhuis opgenomen. De koeien zijn weer afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.