Van l naar r: M. Lall, Wnd. LVV D. Kasanmoesdiran MSc, OD Visserij, R. Lieveld (voorzitter RVC), minister LVV, Soeresh Algoe Ir, Kolonel A. Jardim , Mr. A. Tojosemito , Mr. M. Amafo LLM , G. Van der Veen .

Onlangs heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een nieuwe Raad van Overleg voor de Zeevisserij (ROZ) geintstalleerd. René Lieveld, onderdirecteur van de visserij van het ministerie van LVV, neemt wederom zitting als voorzitter in deze Raad. Lieveld wordt verder ondersteunt door vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), garnalentrawlers, industriële vissers en kust vissers.

De aanpassing van de wetgeving is de eerste waaraan deze Raad zal werken, geeft Lieveld aan. Suriname heeft twee wetgevingen namelijk Zeevisserijwet en Binnenwatervisserijwet, die tot één visserijwet gemaakt zal worden. Binnenkort komt een delegatie van de Food and Agriculture Organisation of the United Nations (FAO) het ministerie van LVV ondersteunen met betrekking tot het aanpassen van de visserijwet.

In 2011 heeft Suriname het MSC-certificaat voor de Surinaamse Atlantische seabob in ontvangst mogen nemen. Marine Stewardship Council is een internationale non-profitorganisatie die een keurmerk geeft voor duurzaam gevangen vissoorten. Vanwege de op duurzame wijze van vissen en beheer van de Surinaamse Atlantische seabob, is Suriname als eerste land in de wereld dat beloond is met het MSC-certificaat voor wild gevangen garnalensoort.

ROZ heeft als taak de minister van LVV van advies te dienen zowel in de Zeevisserijwet geregelde gevallen als in het algemeen voor aangelegenheden betreffende de zeevisserij. Duurzaam visserijbeheer is noodzakelijk om de beschikbaarheid van natuurlijke bronnen te beschermen en het volk te voorzien van vis. Daarnaast telt Suriname ongeveer vijfduizend (5.000) vissers

12670314_1550949438567028_2017231054060190712_n