Seniore burger met hebben en houwen aangetroffen op berm Huize Ashiana

1502
Foto: Apintie.sr

Een familie heeft een seniorenburger met al zijn spullen gedumpt op de berm van Verpleeg-en Verzorgingshuis Ashiana. De man is voorlopig opgevangen in Ashiana. Volgens de waarnemend directeur van het tehuis, Osei Jabini, zou de seniorenburger in eerste instantie teruggebracht worden naar huis, maar er is gedacht aan de sociale problemen die zich thuis kunnen afspelen. Oplettende voorbijgangers zagen het voorval en hebben het kentekenplaatnummer van het voertuig waarmee de seniorenburger is gedumpt, genoteerd. Jabini zegt dat er assisentie van de politie is gevraagd in deze kwestie. Er wordt ook nagegaan of het gepleegde feit strafbaar is.

Hij zegt dat er wel een telefoonnummer is achterhaald, maar de telefoon wordt niet beantwoord. Hij verwacht dat de familie zich aanmeldt bij Ashiana. Hij zegt dat er achterhaald is dat de man door een kind van hem gedumpt is. Jabini zegt verder dat Ashiana als enige opvanginstelling van de overheid vol ligt. Er is zelfs een wachtlijst van seniore burgers die zich hebben aangemeld. Hij vindt dat men seniore burgers met respect moet behandelen en deze manier helemaal niet de wijze is waarop seniore burgers worden toegelaten tot de instelling.