11-jarige David en 14-jarige Cliff terroriseren Cabenda dorp met serie inbraken

1450

Op woensdag 10 februari deed een winkelier aangifte van diefstal uit zijn winkelzaak te Cabenda dorp.
Goederen waaronder sigaretten, aanstekers, frisdranken, t-shirts, instant soups en koekjes van de merken festival recreo, dixee en tuc zijn uit de winkel weggenomen.

Het viel de politie tijdens het onderzoek op dat in twee eerdere aangegeven inbraken dezelfde modus operandi was toegepast om de inbraken te kunnen plegen. Reden genoeg om te vermoeden dat dezelfde daders de omgeving onveilig maakten.

Tijdens de onderzoek is het de politie opgevallen dat er een paadje naast de winkel naar de richting van het bos liep. De wetsdienaren volgden deze weg en kwamen na ongeveer anderhalve kilometer het bos te hebben ingelopen een kamp tegen met een groot deel van de weggenomen goederen.

Ook een gascilinder en een rug spuitfles die bij een andere inbraak waren weggenomen, zijn in beslaggenomen. De 14-jarige Cliff C. en David G. (11) die in het kamp werden aangetroffen zijn gelijk aangehouden. De 14 jarige Edinho G. zag kans weg te komen.

Enkele uren later werd hij door zijn moeder overgedragen aan de politie.
Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de jongens drie keren hebben ingebroken in de winkelzaak. De jongens terroriseerden het dorp met een serie inbraken. Daarna trokken ze zich terug met de buit in hun kamp. Ook melk en twee kippen waren door de jongens weggenomen bij een derde inbraak.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee veertien jarigen onderdak geboden in het Jeugdcellenhuis. David (11) zal worden begeleid door de maatschappelijke dienst.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.