Dief en kompanen stelen tas uit auto

798

Een mevrouw deed op zaterdag 30 januari aangifte bij de politie van ressort Centrum.
Volgens verklaring van het slachtoffer waren zij en haar zoon eerder op de dag aan de Tourtonnelaan gestopt voor het kopen van krabben. Ze deden alle ruiten dicht stapten uit de auto, maar deden de portieren niet op slot.

Toen zij terugkeerden kregen zij van een omstander te horen dat een manspersoon in haar auto is geweest en wat uit het voertuig heeft weggenomen. Bij controle bleek dar haar tas inhoudende sieraden; SRD 500, id- bewijs en szf- kaart waren weggenomen.

Zij deed toen aangifte en gaf de politie het kentekennummer door van het voertuig waarin de man na zijn daad is gestapt. De wetsdienaren speelden dit kentekennummer gelijk door aan de Centrale Meldkamer.
Kort daarna werd het voertuig aan de Waterkant gesignaleerd en werd de bestuurder gesommeerd te stoppen. In de auto zaten samen met de bestuurder nog twee mannen. Het drietal werd aangehouden en bij controle in het voertuig werd een tas inhoudende een rode t-shirt en een armband aangetroffen.

De tas en sieraad werden in beslag genomen en de verdachten werden overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Esmiraldo, G., Lionel J. en ene H. na te zijn voorgeleid achter slot en grendel geplaatst.