Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van Geyervlijt op zondag 14 februari melding dat er een echtpaar dood is aangetroffen in een woning in het ressort.

Het ontzielde lichaam van de 52-jarige Juliette Paiman gehuwd Sanlyas werd bij aankomst van de politie aangetroffen op het bed in de slaapkamer. Het lijk van Derick Sanlyas (51) werd opgehangen in de badkamer aangetroffen.

De oudste zoon verklaarde dat zijn zijn vader hem had opgebeld voordat hij zich moet hebben verhangen. Hij gaf hem door dat hij goed op zijn opa moest letten. De zoon vertrouwde de zaak niet en belde zijn jongere broer die met de ouders inwoonde op om te kijken of er wat was gebeurd met de vader.

De jongere broer belde hem terug met de mededeling dat hij de vader niet ziet, maar de moeder dood heeft aangetroffen op het bed. De oudste zoon haastte zich naar de woning van de ouders en na onderzoek trof hij het lijk van zijn vader opgehangen in de badkamer aan.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het echtpaar geruime tijd relatie problemen had. Derick moet middels wurging de vrouw om het leven hebben gebracht en vervolgens zichzelf hebben verhangen.

De lijken zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.