Vijfde verkeersdode: 19-jarige bromfietser

917

Na een aanrijding met een bestelbus op de kruising van de Wilhelmina- en de David Simonstraat is de 19-jarige bromfietser Daniel Persaud komen te overlijden. Dit gebeurde in de avond van zaterdag 13 februari. Toen de politie arriveerde had de bromfietser het leven reeds gelaten.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bromfietser reed over de David Simonstraat komende vanuit de Anton Dragtenweg. De bestelbus reed over de Wilhelminastraat komende vanuit de Mahonylaan en ging naar de richting Geyersvlijt.

Het vermoeden bestaat dat de bromfietser onvoldoende bekend is geweest met het kruisingsvlak. Hij heeft bij het voorbij rijden van het kruisingsvlak verzuimd voorrang te verlenen aan de bestelbus. Vanwege de hoge snelheid kon hij niet meer afremmen en botste tegen de auto op. Persaud kwam daarbij tegen de zijruit van de bestelbus aan en moet een behoorlijke slag hebben gehad aan zijn hoofd. Zijn valhelm ging van zijn hoofd en kwam in de bus terecht.

Persaud was vrijwel op slag dood. De materiële schade aan de bromfiets is aanzienlijk.
De autobestuurder die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Na te zijn verhoord is hij heengezonden.

Het ontzielde lichaam van Daniel is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met deze verkeersdode is de barometer voor dit jaar gestegen naar 5.