Suriname Candied Fruits (SCF), die in het district Saramacca gevestigd is, heeft de laatste week twee ontmoetingen gehad met ananasboeren van Redi Doti, Pierre Kondre en Casipora. SCF konfijt ook ananas en zal ook ananas gaan drogen en inblikken. Om deze reden bekijken wij de mogelijkheden om tot samenwerking te komen met de ananasboeren. Doel is contracten af te sluiten met alle ananasboeren, zodat wij de komende jaren stijgende hoeveelheden ananas kunnen afnemen.

Tijdens de eerste ontmoeting in de fabriek van SCF is een presentatie gegeven over waarmee SCF bezig is en bezig zal gaan. Onder andere is aangegeven dat het de bedoeling is nog dit jaar te starten met de bouw van een 2e fabriek.

Op maandag 15 februari zijn verdere gesprekken gevoerd waarbij allerlei wederzijdse vragen zijn beantwoord. De gesprekken zijn positief ervaren en uiteindelijk is afgesproken dat we ons richten op start van afname in mei wanneer er weer grote oogsten zullen zijn. Wij zullen straten met afname van enige tienduizenden kilo’s, maar met de bedoeling de hoeveelheden snel te laten stijgen. Ondertussen zal de samenwerking verder worden ingevuld (contracten afsluiten) en zullen we werken aan verdere invulling van de samenwerking, verbetering van teeltmethoden en invoering van andere variëteiten. De ministeries van HI en LVV zijn en zullen worden betrokken bij de samenwerking.
SCF ziet uit naar een vruchtbare samenwerking!

12687886_1025401864198721_2990079637032267129_n