Twee jeugdige rovers ingesloten na kordaat optreden van vrouwelijke wetsdienaren

1129

Twee verdachten zijn in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 februari door drie surveillerende, vrouwelijke agenten van bureau Nieuwe Haven aangehouden. De twee mannelijke daders waren op de hoek van de Hoge- en Timmermanstraat bezig met een straatberoving die door kordaat optreden van de vrouwelijke agenten werd verijdeld.

De jeugdige rovers P. Raffles (17) en S. Snell (18) werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het Regio Bijstandsteam (RBT) Paramaribo gaf assistentie bij huiszoekingen van de twee rovers. Bij dat huisonderzoek werden munitie, een grijze Nokia mobiel, een politiepas, 31 stuks munitiepatronen, twee jachtgeweerpatronen, twee revolverhulzen, 20 stuks gedemonteerde mobiele telefoons, 10 stuks mobiele telefoontoestellen, een speelgoed pistool, messen, werktuigen, scharen, telesur- en digicelsimkaarten, een tablet, een bruine Guess damestas, € 100, $100, een rode zakdoek, die hoogstwaarschijnlijk werd gebruikt voor het afschermen van het gezicht bij berovingen, een zonnebril, verpakkingsmateriaal met marihuana, twee kettinghangers( vermoedelijk Braziliaans goud), een zilveren ketting, een fototoestel, een jas, een memorystick en andere kleine zaken aangetroffen en in beslag genomen. Het vermoeden bestaat bij de politie dat al die goederen waren buitgemaakt tijdens voorgaande gepleegde berovingen.

De afdeling Kapitale Delicten van de politie verricht het onderzoek. De jeugdige rovers zijn nu ingesloten, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.