Weerspannige dronkaard voorgeleid

622

Op zaterdag 13 februari ging de politie van bureau Nieuwe Haven na een melding poolshoogte nemen van geluidsoverlast aan de Koningstraat. Het bleek dat het geluid afkomstig was van een geparkeerd voertuig voor een winkel. De bestuurder gaf gehoor aan de aanmaning van de wetsdienaren om de minder luid aan te zetten.

Zeer kort na vertrek hoorde de politie weer luid bulderen. Wederom werd de bestuurder aangesproken, maar deze keer ging hij tekeer tegen de politie omdat hij van mening was dat hij niemand tot last was. Temeer daar er geen baby daar was. En hij duwde een van de agenten in de borststreek. De politie ging over tot aanhouding, ook omdat de bestuurder dronken was. Hij verzette hevig bij de aanhouding.

Desondanks werd hij in de boeien geslagen en overgebracht naar het bureau ter ontnuchtering.
Na zijn nuchterheid te hebben herwonnen werd C. Amit, (33) bij de inspecteur voorgeleid. De dronkaard bekende niet de bedoeling te hebben te vechten met de politie. Dat gedrag dat hij vertoonde was te wijten aan zijn dronkenschap. Amit kreeg een serieuze reprimande en werd heengezonden, na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie.