In het district Brokopondo kreef de politie de melding van een lijk dat was aangetroffen. Het lijk dat aangetroffen is, verkeert in verre staat van ontbinding. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een verdachte die op 6 februari betrokken was bij een roofoverval in het Moco Moco gebied te Sarakreek.

Op zaterdag 6 februari hebben zes gemaskerde en gewapende mannen een winkelier overvallen. De rovers maakten een hoeveelheid ruw goud buit. Tijdens het ingestelde onderzoek door de politie was verklaard dat de bewaker van de winkelzaak op de bende had geschoten. De bewaker verklaarde dat hij vermoedelijk één van de verdachten moet hebben geraakt en dat de kompanen hun gewonde makker wisten mee te nemen. Zij vluchtten toen het nabije bos in.

Enkele dagen na het voorval deden de nabestaanden van de vermoedelijk gewonde man de politie van regio Midden aan met de melding dat zij werden gebeld door een anonieme persoon. De beller deelde hen alleen mee dat hun familielid dood is achtergelaten te Moco Moco. De politie stelde een onderzoek in, maar heeft vanwege de uitgestrektheid van het gebied geen resultaat bereikt. Er was geen exacte locatie gemeld.

Op woensdag 17 februari werd door een broer van de overledene de melding gedaan bij de politie van Brokopondo dat het ontzielde lichaam van Marlon Banali, ongeveer 34 jaar oud dat in verre staat van ontbinding verkeerde, is aangetroffen.

De verschillende instanties en de Forensische Opsporing en Kapitale Delicten werden ingeschakeld door de lokale politie. Het lijk van de manspersoon is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslaggenomen.

Het verdere onderzoek in deze zaak wordt gedaan door Kapitale Delicten.