De politie van regio Midden heeft op maandag 22 februari de 44-jarige Perdiepkoemar alias Sunil, aangehouden inzake opichting. Hij gaf zich voor als een rij-instructeur die spoedcursussen verzorgde. Mensen die belangstelling hadden, hoefden het theoriegedeelte niet te doen, wel dienden ze SRD 750 te betalen voor het praktijkexamen.

De oplichtende dader vroeg aan de zogenaamde kandidaten om in de middaguren zich aan te melden op de afdeling Rijbewijzen. Wanneer er een lesauto zonder kandidaten arriveerde, stuurde hij de lichtgelovigen op die auto af. In die tussentijd koos Perdiepkoemar het hazenpad. Eenmaal bij de rijlesinstructeur aangekomen, werden de zgn. kandidaten voorgehouden dat Perdiepkoemar voor hen een onbekende was en dat er geen enkele afspraak met hem was. Zelfs bij zijn aanhouding probeerde de oplichter de wetsdienaren om de tuin te leiden. Hij gaf aan werkzaam te zijn voor een rijschool. Na onderzoek bleek dat dat niet het geval was.

Verder was bij het onderzoek boven water komen drijven dat hij eerder was opgesloten ook vanwege oplichting. De recherche van regio Midden doet het verdere onderzoek. De politie roept slachtoffers van de oplichtingspraktijken van Perdiepkoemar op, om zich aan te melden bij de politie van regio Midden op het politiebureau de Nieuwe Grond.