Bureau Genderaangelegenheden Nickerie gerevitaliseerd

1091

De onderdirecteur Algemeen Beheer(ODAB), Vergillio Rebin, is op woensdag 25 februari afgereisd naar het district Nickerie. Dit in verband met de revitalisering van het Bureau Gender Aangelegenheden. Het gebouw dat hiervoor bestemd is en jarenlang troosteloos erbij staat, is gevestigd op hetzelfde terrein van Centraal Bureau voor Burgerzaken Nieuw Nickerie. Timmerlieden van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn vanaf dinsdag 23 februari met man macht bezig het gebouw aan te pakken en dat gereed te krijgen voor dinsdag 8 maart 2016.

Die dag zal het heringebruikname plaatsvinden van gebouw, de revitalisering van het Bureau voor Genderaangeleden en de launching van de “He for She Campagne” in Nickerie. Deze campagne zal bedoeld worden om het geweld tegen vrouwen totaal uit te bannen. Die dag zullen de minister van Biza, de heer Mohamed Noersalim, MPA, zijn gevolg en prominenten die te maken hebben met het genderbeleid acte de presence geven in het rijstdistrict.

Vermeldenswaard is ook dat de aanwezigheid van de ODAB in het district Nickerie mede te maken heeft met het persoonlijk oriënteren omtrent de vorderingen van de renovatie van het onderhavige gebouw. Daarnaast waren er gesprekken gevoerd met de directeur van Cbb- Nieuw Nickerie, de heer Eduard Amathardji en het personeel omtrent zaken het bureau rakende. Concreet werd door een beleidsadviseur van de minBiZa gesteld dat er in de naaste toekomst het bureau zal worden voorzien van een automatische kasmachine. Deze mededeling werd vol enthousiasme door het personeel aangenomen.