Geweddadige ordeverstoorder aangehouden

1362

Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie op maandag 22 februari de melding binnen van een tekeergaande man op een feest. De politie ging naar het aangegeven adres en de orde verstorende W. Selmo (43) werd naar het politiebureau overgebracht. Daar ontdekte de politie dat er reeds twee aangiftes tegen hem waren gedaan inzake diefstal met geweldpleging.

De eerste wilde hij met een gescheurde bankbiljet van SRD 10 een fles bier betalen. Daar het geld werd geweigerd, liep hij scheldend weg het bier meenemend. De dag erna pakte hij weer een bier. De winkelier eiste hem het geld van de vorige dag ook op. Hij weigerde en liep wederom met de fles bier weg. De winkelier liep hem achterna, maar de dader dreigde hem te zullen neersteken indien hij dichterbij kwam. Tegen beide misdaden had de winkelier aangifte gedaan.

De geweldenaar mag nu gratis in het politiecellenhuis verblijven na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.