Dronken truckchaffeur ramt EBS mast en reed door

1013

In de vroege ochtend van dinsdag 23 februari vond er een verkeersongeval plaats aan de Menckenbergstraat. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de 26-jarige truckchauffeur Rayen B. met zijn tien ton truck over die straat reed op weg naar huis. Op een bepaald moment kwam Rayen tegen een mast van de EBS aan, die in tweeën brak. Hierdoor was de hele buurt inclusief het politiebureau ruim 2 uren verstoken van elektriciteit.

De autobestuurder reed na de aanrijding door, maar een politieman die het voorval opmerkte, zette de achtervolging in. Op de hoek van de Hendrik- en Hoedenpalmstraat werd Rayen gesommeerd te stoppen. Hij werd aangehouden en onderworpen aan een ademanalysetest, die 665 microgram uitwees. De toegestane promillage is 220 microgram.

Hij werd na ontnuchtering voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij naar huis gestuurd.

Rayen liep geen lichamelijke letsels op, maar de voorruit van de truck is kapot. Volgens de autobestuurder kwam hij uit het district Saramacca.

IMG-20160223-WA0002