Betreding afgezet gebied leidt tot insluiting

2018

M. Astrando, overlastbezorger, werd op donderdag 25 februari door de politie van Latour aangehouden. A. Sergio kwam tijdens een verkeersongeval tegen de betonnen afbakening op de rotonde aan de Indira Ghandiweg. Hij raakte hierdoor bekneld in zijn voertuig. Het gebied werd afgezet met lint, welke werd betreden door M. Astrando. Hij probeerde voorbij de lint te lopen om bij het verkeersslachtoffer te komen. Hierop kreeg hij een aanmaning van de politie.

De overlastbezorger stribbelde tegen, sloeg straattaal tegen de wetsdienaren uit en bedreigde hen eveneens. Er rechts niks anders voor de agenten dan Astrando aan te houden. Bij die aanhouding en plaatsing in de prowagen schopte hij naar de politie. Hij werd overgebracht naar het politie, waarna insluiting volgde. Dit na eerst afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie.