Op donderdag 25 februari begaf de politie van Latour naar een adres in het ressort na een melding van mishandeling. Er was op het aangegeven adres een verjaringsfeest gaand met ook een partybus. Dader en slachtoffer, vriend en vriendin, waren ook op het feest.

Op een gegeven moment danste de vriendin met een andere heer en dit schoot de vriend in het verkeerde keelgat. Zij kreeg toen enkele slagen te incasseren. De andere feestgangers probeerden hem tegen te houden, maar die werden ook geslagen en geschopt. Weer terug op het feestadres stapte de dader eerst uit, maar keerde kort daarop terug naar de bus. De busschauffeur mocht niet wegrijden omdat zijn spullen gestolen was.

Hij begon toen met de chauffeur te vechten en het lukte hem ook de contactsleutel weg te grissen. De bus rolde daardoor achterwaarts en beschadigde een ander voertuig.

Bij aankomst van de wetsdienaren, ging de dronken verdachte te keer en schopte tegen hen. De politie hield hem aan. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.