Drie verdachten aangehouden voor beroving halsketting

1134

Op vrijdag 26 februari heeft de politie van het ressort Latour de 20-jarige Glenn H. aangehouden voor deelname aan een beroving van een halsketting. De verdachte die militair is, werd overgedragen aan de Militaire Politie. Het verdere onderzoek leidde naar een tweede verdachte, de 31-jarige Malone F., die op dinsdag 1 maart is aangehouden. Malone werd eveneens in verzekering gesteld.

Op woensdag 2 maart verscheen een getuige op het politiebureau met de mededeling aanwijzing te kunnen doen bij wie de gestolen halsketting is. Twee politieambtenaren gingen mee in de taxi waarmee de getuige het bureau aandeed.
Nadat de aanwijzing was gedaan stapten de politiemannen uit het voertuig. Eén van hen liep gelijk naar de man toe. Bij het zien van de wetsdienaar zette de jongeman het op een lopen. De politieman rende hem achter na en loste waarschuwingsschoten om hem tot stilstaan te dwingen. Ondanks de waarschuwingsschoten bleef de man door rennen. Het gelukte de wetsdienaren om hem op een gegeven moment aan te houden. Het gaat in deze om de 24-jarige Ivano. E., die niet is geraakt door één van de waarschuwingsschoten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Glenn en Malone wezen bij de confrontatie Ivano aan als te zijn de persoon bij wie de halsketting is. De drie verdachten beschuldigden elkaar op een bepaald moment voor het in bezit hebben van de halsketting dan wel die te hebben doorverkocht. Ook deze verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Vermoedelijk zullen meerdere verdachten in deze zaak worden aangehouden.