Om de energiezekerheid van Suriname op lange termijn te garanderen en Suriname in de toekomst tot een internationale leverancier van energie te maken, kijkt de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) naar mogelijkheden om landelijk haar opwekvermogen uit de breiden met 64 MW aan energie. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke technieken.

In Nickerie wil de EBS een wind-energiecentrale opzetten. Ook in Galibi zal een soortgelijk project worden opgezet. In Paramaribo is de mogelijkheid bestudeerd om vuil (onder andere huisvuil) om te zetten in energie. In het binnenland is ervoor gekozen om gebruikmakende van zonne-energie in één keer ongeveer 10 dorpen van energie te voorzien.

Verder is naar mogelijkheden gekeken water van diverse rivieren te gebruiken om stroom op te wekken door tussenkomst van waterturbines en in de kustvlakte zonne-energie opwekcentrales op te zetten.
Voor de economische groei van ons land en het verhogen van de kwaliteit van het leven van onze burgers is de ontwikkeling van de energiesector heel belangrijk.