Op dinsdag 1 maart vond er een aanrijding tussen een auto en een bromfiets aan de Albergastraat.

Bij aankomst van de politie troffen ze een menigte aan, die twee manspersonen hadden aangehouden en overdroegen aan de politie. Ook een benadeelde die van zijn picolet was beroofd werd aangetroffen.
Volgens verklaring van de benadeelde reed hij op zijn fiets in de directe omgeving met zijn picolet in de hand. Op een bepaald moment werd de picolet al rijdend uit zijn hand gegrepen door één van de rovers. De rover stapte daarna op een gereed staande de bromfiets en reden beide criminelen in volle vaart weg.

Op hun vluchtweg kwamen de criminelen in botsing met een personenauto. Zij kwamen op het wegdek te vallen en werden door omstanders en de benadeelde aangehouden.

De rovers Jonathan B. en Giovanni M., oud 21 jaar liepen lichte schaafwonden op en de voertuigen hebben materiële schade. De kooi waarin de vogel zat, is aanzienlijk beschadigd, maar van de picolet ontbrak elke spoor. Het vermoeden bestaat dat de vogel moet zijn weg gevlogen.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie mochten de rovers de sterkte van het cellenhuis aanvullen.