Binnenkort 1×24 uur elektriciteit voor Powakka en omliggende dorpen

757

Binnenkort krijgen Powakka en omliggende dorpen 1×24 uur elektriciteit. Het onderstation dat te Powakka wordt gebouwd is bouwkundig al af. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is momenteel bezig met de voorbereidingen om de hoogspanningslijnen vanuit Paranam naar het onderstation aan te leggen. Het ligt in de bedoeling om tegen eind april 2016 het elektrotechnisch gedeelte van het onderstation af te hebben.

Om het onderstation Powakka op het elektriciteitsnet te kunnen aansluiten, was het ook noodzakelijk om onderstation Paranam te verbouwen. De bouwkundige werkzaamheden te onderstation Paranam zijn inmiddels ook al afgerond.

Dit onderstation zal naast Powakka ook de omliggende dorpen en woongemeenschappen tot aan Casipora1X 24 uur van elektriciteit kunnen voorzien.

Onderstation Powakka1