Meer dan 200 burgers in Saramacca blij gemaakt door

878

Meer dan 200 burgers hebben op zaterdag 5 maart hun bereidverklaringen en/of beschikking in ontvangst mogen nemen van de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (ROGB), Steven Relyveld, in het district Saramacca. Naast hun bereidverklaringen en/of beschikking hebben zij van de onderdirecteur van Landbouw, Ashween Ramdin LLB, van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ook een citrusplant gekregen. Dit ter stimulering van de landbouwsector in het district.

Ramdin geeft aan dat het begint bij een citrus plant. Het ministerie is bezig in de verschillende districten, waaronder Saramacca, om te werken aan een duuzame ontwikkeling, stimulering van landbouw, informatie verschaffing, het verzorgen van trainingen, diversificatie enzovoorts. Shardawatie Parbhoepersad is heel blij dat ze de documenten eindelijk in handen heeft. Parbhoepersad woont al langer dan 36 jaar in een huurhuis en met tranen in haar ogen zegt ze nu eindelijk haar eigen huis te bouwen. De citrusplant ziet zij als een stimulans om een eigen moestuin op te zetten.

“Tayerblad, antroewa, bouwlanger en peper groeien snel. Het gezin voorzien van deze voedingsmiddelen is een grote hulp”, aldus Parbhoepersad.

Eduard Noerjaredja ziet het citrusplantje als een herdenking van de samenwerking tussen het ministerie van LVV en het ministerie van ROGB. Onderdirecteur Ramdin kijkt halsrijkend uit naar de opkomende landbouwers die zullen beginnen aan hun aanplant in dit district.