Na een dievenmelding rukten de politie van Munder, bij aankomst kregen de politiemannen te horen dat de dief was weggevlucht, achterna gezeten door de bewoner. De politie ging dezelfde richting op en trof op de begraafplaats Oud Vrede en Arbeid de bewoner, die politieman bleek te zijn en de 31-jarige Vincent Petrusi aan. Vincent had een schotverwonding aan zijn dijbeen.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat Vincent op heterdaad werd betrapt door de bewoner toen hij bezig was goederen weg te nemen. Bij het zien van de eigenaar vluchtte de verdachte weg, achterna gezeten door hem.

Volgens verklaring van de politieman haalde de verdachte op de begraafplaats een voorwerp tevoorschijn waarmee hij probeerde hem te verwonden. Uit verdediging schoot de politieman de verdachte in zijn rechter bovenbeen.

Eerder op de dag was er aangifte gedaan van beroving tegen Vincent. Vincent heeft meermalen in de gevangenis gezeten voor het plegen van berovingen en diefstallen.

Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp, maar kwam onderweg te overlijden. Volgens het obductierapport is Vincent door bloedverlies overleden.

Hangende het onderzoek is het dienstwapen van de politieman in bewaring genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie van Munder voortgezet.