Twee mannen aangehouden voor mensensmokkel

911

Op vrijdag 4 maart is de 54-jarige taxichauffeur Makasoot, C. samen met zijn kompaan Franklin, R. door de politie van Nickerie aangehouden.

De mannen hebben getracht de 54-jarige Guyanees Iwan G. het land in te brengen. De Guyanees werd door de taxichauffeur overgebracht van Nickerie richting Paramaribo. Ter hoogte van de controlepost Burnside heeft de chauffeur de Guyanees laten uitstappen. De man werd opgewacht door Franklin ergens in het bos alwaar zij over een kanaal zijn gezwommen naar de overkant alwaar zij werden opgewacht door de politie.

Franklin werd gelijk samen met de Guyanees die illegaal in het land vertoeft, aangehouden. De politie heeft een tip uitgewerkt en heeft zo de werkwijze van deze mannen kunnen blootleggen.

Het vermoeden bestaat dat deze mannen meerdere illegalen op deze manier het land hebben binnen gebracht. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Traffic In Person die zal onderzoeken of het hier gaat om een georganiseerde bende in mensensmokkel.