61 jarige vrouw komt om bij woningbrand

1113

Bij een woningbrand aan de Allendestraat afgelopen vrijdag, is een persoon om het leven gekomen en drie personen zijn gewond geraakt. Rond half drie in de ochtend kreeg de politie van Uitvlugt een brandmelding en orienteerde zich op het adres. De woning stond toen in lichterlaaie.

Eén van de bewoners van het pand, Wensley, vertelde dat hij in slaap was in de woonkamer, toen hij het gegil van zijn broer hoorde. Hij zag toen rookontwikkeling uit de keukenruimte komen. Hij rende toen uit paniek uit het pand om zichzelf in veiligheid te brengen. Hij ging met zijn broers terug in de woning en zo konden zij een broer met een beperking redden. In het pand waren acht mensen woonachig. Zij probeerden daarna hun moeder te redden uit haar slaapkamer, maar tevergeefs. Het lichaam van de moeder werd verkoold aangetroffen in de woning.

Het gaat om de 61 jarige Rebecca Deel. Drie broers liepen brandverwondingen op, waarvan er één per ontboden ambulance is afgevoerd. Het lichaam van de moeder is in beslag genomen door de politie. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De woning is niet verzekerd tegen brand. De politie is nog bezig met het onderzoek.