Jongedame beroofd van portemonnee

1217

Op woensdag 2 maart heeft de politie van Latour de 17-jarige Derano A. en Stanley D. (37) aangehouden voor het beroven van een jongedame van haar portemonnee.

Het slachtoffer schakelde na de beroving de politie in. Volgens verklaring van het slachtoffer was zij samen met haar vriendin naar een feest aan de Saronweg. Na het feest liepen de twee dames naar de auto. Omdat de eigenares van de portemonnee dronken was, besloot de vriendin deze voor haar te houden. Bij het instappen hield ze de portemonnee in de lucht en op dat moment rukte een jongeman deze uit haar hand weg. Na de daad rende de verdachte weg en stapte vervolgens in een gereedstaande grijs gelakte voertuig, waarin een ander manspersoon op hem wachtte. Het tweetal reed hierna in volle vaart weg.

Het slachtoffer had het kentekennummer genoteerd en gaf dit door aan de politiemannen van Latour, die de Regio Bijstands Team (RBT) van Paramaribo inschakelden.

Dit Team hield de twee mannen met het voertuig staande in het stadscentrum, waarna beiden werden overgedragen aan de politie van Latour. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Stanley na verhoor heengezonden. Zijn kompaan Derano is achter slot en grendel geplaatst. De buit is nog niet terecht.