Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van Latour de melding van een aanrijding op de kruising van de Nieuw Weergevonden – en de Indira Gandhiweg.

De 23-jarige Romario A. bleek in beschonken toestand deel te hebben genomen aan het verkeer. Hij kwam uit de richting van de Indira Gandhiweg en ging richting de Nieuw Weergevondenweg.

Bij het beschrijven van de bocht verloor hij door vermoedelijk de hoge snelheid waarmee hij reed de controle over de besturing van het voertuig. Romario reed de voorrijder aan, kwam vervolgens tegen een elektrische mast van EBS aan en ramde vervolgens een vleugel van de school waar het voertuig tot stilstand kwam.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De autobestuurder blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij onderworpen werd aan een blaastest. Hij blies 425 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde alcohollucht is 220 microgram.

Na te zijn ontnuchterd werd Romario na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden.
De politie van Latour is belast met deze zaak.