LMSZN leased back-up generator voor stroomuitval

763

Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) beschikt nu over een eigen back-up generator, die bij stroomuitval alle afdelingen kan garanderen van stroom. Dit kon niet met de oude back-up generator. Het ziekenhuis heeft hiervoor een leasecontract van zeven jaar gesloten met Surmac, die een deel van Kersten Holding is.

Het ziekenhuis zal eigen middelen aanwenden voor het leasen van deze generator. Volgens de directeur van het ziekenhuis, Antoine Elias, is het met de uitbreiding en modernisering van alle afdelingen in het ziekenhuis belangrijk dat alle afdelingen gegarandeerd blijven van elektriciteitsvoorziening. De patiënten zullen bij stroomuitval geen ongerief ondervinden, daar de generator bij stroomuitval meteen in werking treedt.

De directeur van Kersten Holding Shirley Sowma-Sumter zei dat Kersten er niet alleen is om te verkopen, maar ook als partner om de ontwikkelingen in de medische zorg te helpen duwen in een positieve richting. Als blijk van welwillendheid heeft de directeur van Kersten Holding het ziekenhuis SRD 10.000 aangeboden voor alle diensten die het LMSZN bij Kersten Holding afneemt.

Ook districtscommisaris van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh is positief gestemd over deze ontwikkeling.