Op vrijdag 11 maart kreeg de bikersunit van de politie diverse telefonische meldingen binnen van molest van hangjongeren in de binnenstad.

De politie zal heel streng optreden tegen jongeren die zich schuldig maken aan het plegen van een strafbare feit. Indien deze jongeren zich bij het optreden tegen de politie verzetten, zal het verzet worden gebroken.

Op één van de locaties aan de Keizerstraat, moesten de wetsdienaren optreden tegen een groep jongeren die te keer gingen. Zij scholden zonder enige redenen voorbijgangers uit en gooiden met lege bierflessen naar de mensen.

De politie was genoodzaakt negen jongeren, waar onder scholieren en werkenden aan te houden. Op één van hen, de 17-jarige Valencio A. zijn er een aantal XTC tabletten aangetroffen en in beslag genomen.
De groep werd overgedragen aan de politie van ressort Centrum. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Valencio in verzekering gesteld. De andere jongeren zijn na verhoor en ernstige waarschuwing naar huis gestuurd.

Het is gebleken dat de Bikers haast elke vrijdag moeten optreden tegen jongeren die zich na schooltijd in de binnenstad ophouden, waar zij alcohol nuttigen en de rust en orde verstoren. Meestal mondt dit uit in vechtpartijen. Bij politieoptreden verzetten de jongeren zich heftig, vooral wanneer de groep uit elkaar wordt gejaagd. Op diverse momenten heeft de politie scherpe voorwerpen van de jongeren moeten afpakken.

Op ouders en verzorgers wordt een beroep gedaan hun kinderen op de gevolgen van stoer gedrag te wijzen.