Mislukte inbraak , verdachte gekapt

2154

Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van Houttuin op dinsdag 15 maart een dievenmelding in het ressort.

Toen de wetsdienaren op de plek arriveerde werd een verdachte met kapverwondingen over het lichaam aangetroffen. Volgens verklaring van omstanders poogde deze man in te breken in een woning. Hij werd betrapt door een scholier die dit aan haar vader doorgaf.

De vader liep naar de woning om zich te overtuigen. Bij het zien van deze alerte buurtbewoner reed een voertuig die geparkeerd was voor de woning in volle vaart weg. Een verdachte die bezig was aan de woning zette het op een lopen met in zijn hand een pijpentang.

De dief rende een aangrenzend bosschage met water in. De buurtbewoner zette de achtervolging in. Op een bepaald moment bracht de verdachte met de pijpentang de buurtbewoner enkele slagen toe op zijn hoofd en lichaam. De buurtbewoner werd per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Hij is onder politie bewaking opgenomen in de ziekeninrichting, waar operatief ingrijpen noodzakelijk is.
Het onderzoek moet uitwijzen wat zich precies heeft voorgedaan.

De politie kreeg op woensdag 16 maart informatie over een voertuig welke vermoedelijk gebruikt is geworden bij de mislukte inbraak. Het voertuig is aangetroffen op een adres in het Maretraite projekt. De 26 jarige verdachte Neville S. is daarbij aangehouden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ook in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

dief met kapverwondingen