60-jarige man probeerde huis in brand te steken

925

De 60-jarige Ashok B. is op zaterdag 19 maart aangehouden door de politie van Latour, nadat hij een woning in brand wilde steken.

Volgens verklaring van een zoon ging zijn vader reeds in de nacht van vrijdag op zaterdag in beschonken toestand te keer. Hij poogde ook zelfmoord te plegen, maar werd gehinderd door overige huisgenoten.
Op een bepaald moment ging hij naar bed. Hij werd zaterdagmorgen om 06.00 uur wakker en rook een vreemde geur. Hij haastte zich uit de kamer en zag op dat moment dat zijn vader een hemd of een trui in brand had gestoken en dit op een wandmeubel had gegooid. Hij kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde.

Ashok probeerde hem tegen te houden het vuur te doven en wilde het bankstel toen in brand steken. De zoon schakelde toen de politie in.

De vader werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ashok ingesloten.