Bintang Jawa Reünion Tour 2016, bestaande uit vier onafhankelijke artiesten uit Midden-Java, zal over ongeveer twee weken een Indonesische popshow weggeven in Suriname. Dit keer zullen de artiesten een mix maken van Surinaamse en Indonesische inspiraties. Volgens projectcoördinator, Soenarijo Moestadja, weten Indonesische muziekproducenten niet wat populair is in Suriname.

Moestadja zegt dat men de Surinaamse markt niet kent en de liedjes die men schrijft, zijn gericht op de Indonesische markt. In deze liederen ontbreken de Surinaamse sfeer en de invloeden uit het Caraibisch gebied. De productie die in Solo is ontwikkeld, behelst het maken van een cd, videoclips en het organiseren van een tour door Nederland en Suriname om de cd te promoten.

De titel van de cd is ‘Lali Jawane’ en betekent vrij vertaald ‘je bent het Javaans vergeten’. Later in het jaar volgt een tweede cd. Moestadja wilt met deze show niet alleen de muziek een boos geven, maar ook een bijdrage leveren aan het bevorderen van de Javaanse taal en cultuur. Dit evenement wordt op 2 april in het ANS gehouden, vrijdag 8 april in NTC Nickerie en zaterdag 9 april in Meerzorg. De organisatie ligt in handen van Stg. Jamu en Stg. M Foundation.

Stanley Mandikarija, Don Soejit Tosendjojo en Ibu Dyantie Legiman Joewono staan ook op het programma onder begeleiding van Jamu band o.l.v. Robby Soekatma en Monique Wongsowidjojo. Moestadja verwacht een grote opkomst.