Juspol-minister wilt Toyota Prado van USD 61500 aanschaffen

888

Het ministerie van Financiën heeft nog geen autorisatie verleend voor het aanschaffen van een auto voor de minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos. Het gaat om een auto ter waarde van 61500 USD. Volgens Silos rijdt zij nog steeds in een geleende auto van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Haar voorganger, Edwart Belfort, vindt dat het onder de huidige economische situatie in het land niet kan om zo een dure auto aan te schaffen. “Wat is er gebeurd met de vijf auto’s die ik heb achtergelaten”, vroeg hij zich af.

Volgens Silos zijn er geen wagens op het ministerie. Zij vraagt zich af waarom Belfort nog mag rijden in zijn Toyota Prado die hij als minister had gekregen. Zij zegt dat alle andere ministers in een Toyota Prado rijden en dit is dus de norm voor bewindslieden. Zij zegt dat bij navraag gebleken is dat al deze dienstvoertuigen, huurvoertuigen zijn. Ze worden voor SRD 600 per dag gehuurd. Ze wilt ertoe overgaan om een aan te schaffen. Dit komt economisch gezien goedkoper uit. President Bouterse hiermee geconfronteerd, reageerde verrast en wilde zich beter laten informeren erover.