Penitentiaire ambtenaar houdt kettingrover aan

967

De politie heeft een kettingrover met medewerking van een penitentiaire ambtenaar kunnen aanhouden, die op 9 maart jongstleden een vrouw van haar halsketting had beroofd. De vrouw kwam van de winkel toen op gegeven moment een manspersoon haar halsketting wegrukte. Ze greep naar haar ketting maar slechts de munthanger is teruggevonden.

De rover nam daarna plaats op een gereedstaande zwart/grijs gelakte bromfiets zonder nummerplaat aan de achterzijde, die bestuurd werd door een andere man. Volgens een getuige kreeg hij op dezelfde dag van de beroving informatie over de personalia van de verdachte. Omstanders herkenden hem toen hij na de daad wegvluchtte. Delano H. die in gezelschap was van zijn vrienden Jurmain S. en Raoul A. zag op dinsdag 15 maart de verdachte op de hoek van de HenckArron- en de Anniestraat. De verdachte was op dezelfde scooter waarmee hij de beroving heeft gepleegd.

Delano gaf zijn vriend die Penitentiair Ambtenaar is te kennen dat het om de rover ging die een dag van te voren een vrouw van haar halsketting had beroofd. De penitentiaire ambtenaar wilde de verdachte aanhouden, maar hij rende weg. De rover rende door nadat hij een waarschuwingsschot had gelost. Hij schoot de rover toen in zijn been en kreeg hem toen te pakken. Jordon S. bleek een bekende van de politie te zijn. Hij werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor medisch hulp. Zijn scooter werd niet gevonden. Hij is in verzekering gesteld.