Identiteit doodgeschoten verdachte bekend

1542

Op zaterdag 26 maart werd een verdachte op een perceel te Calcutta door een landbouwer doodgeschoten. Onderzoek bracht boven water dat het ging om Kiran Dowling (20). Op het politiebureau van Kwatta werd aangifte van vermissing van hem gedaan.

Toen de politie van Calcutta na een melding van beschieting, de plaats aandeed, trof zij aan de landbouwer R. Choenielall en het levenloze lichaam van Kiran. De landbouwer gaf aan te zijn verwittigd dat er dieven op zijn perceel waren. Bewapend met een jachtgeweer toefde hij naar zijn perceel, waar hij een blauwgelakte voertuig zag. Bij het zien van Choenielall reed de bestuurder weg. Ook verklaarde hij twee wegrennende manspersonen op zijn perceel te zien, die hij achterna zat. Een gaf gehoor om te stoppen, maar weigerde om plat te liggen op de grond.

Hij loste eerst een waarschuwingsschot af en daarna gericht dat Kiran noodlottig werd. Hij werd in zijn borststreek geraakt. De schietgrage landbouwer is ingesloten na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. Het jachtgeweer is in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten van de politie zet het onderzoek voort.