Twee verdachten zijn op donderdag 31 maart aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten. De twee mannen waren betrokken bij een vechtpartij bij Stichting de Olifant. Het gaat in deze om de 16-jarige Trigne S. en de 22-jarige Akshay L.

Op woensdag 23 maart kreeg de olitie van Uitvlugt melding van de vechtpartij. Twee politiemannen die ter plaatse waren en optraden zijn daarbij door een groep jongemannen overrompeld en mishandeld. Ook zijn hun dienstwapens weggenomen. De manspersonen die de wapens hebben weggenomen verlieten de plaats in een voertuig. Op hun vlucht loste de verdachten enkele schoten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Trigne en Akshay hebben beide toegegeven de politiemannen te hebben mishandeld, echter ontkennen zij de wetsdienaren te hebben beroofd van hun dienstwapens.

Op vrijdag 1 april zijn nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om de 16-jarige Aman D. en de 27-jarige Virish R. Deze verdachten geven eveneens toe dat zij met de politiemannen hebben gevochten, maar wisten niet dat het om politiemannen ging. Ook zij ontkennen de vuurwapens te hebben weggenomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.
Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.