In de vroege ochtend van zondag 3 april is de 77-jarige Soekradjie Mahadew gehuwd Mohan in het ziekenhuis komen te overlijden. Het slachtoffer was op 2 april betrokken bij een verkeersongeval aan de Iduweg.

Zaterdag 2 april kreeg de politie van Leiding 9A via de Centrale Meldkamer melding van een verkeersongeval met persoonlijke letsels in het ressort.

Uit onderzoek bleek dat een 40-jarige autobestuurder na de kerk een kerkgenoot thuis heeft afgezet. Achter de schuifpoort stond de bejaarde moeder op haar dochter te wachten. De autobestuurder bracht het voertuig op de inrit tot stilstand. Ze zette het voertuig met draaiende motor op handrem, terwijl de automatische versnelling op Drive was. Aangezien de chauffeuse de moeder van de kerkgenoot wilde groeten, stapten beide vrouwen uit het voertuig.

Het voertuig rolde door en ramde de poort, die op Soekradjie kwam te vallen. Door de slag viel de bejaarde voetganger met haar achterhoofd op de verharde vloer. Ter voorkoming van verkeersopstoppingen vanwege de drukte van de wandelmars, werd het slachtoffer onder begeleiding van de pro wagen, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Zij werd voor observatie opgenomen in de ziekeninrichting, waar zij in de vroege ochtend van zondag 3 april kwam te overlijden.

De 40-jarige autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is in het bezit van een geldig rijbewijs. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie inbeslaggenomen.
Het verdere onderzoek is overgedragen aan de Verkeer Unit van Regio Midden.
De verkeersbarometer is landelijk gestegen naar 15.