Rover doodgekapt aan de Waaldijkstraat

1796

Een nog onbekende man is in de vroege ochtend van woensdag 6 april door een andere manspersoon fataal gekapt.
Via de Centrale Meldkamer (CMK) kreeg de politie van bureau Nieuwe Haven het bericht van beroving binnen. Criminelen hadden een man beroofd van SRD 3000 en de contactsleutel van zijn auto. De benadeelde zat de daders met een scherp voorwerp na. Niet lang daarna kreeg de CMK weer een bericht binnen omtrent een kappartij aan de Waaldijkstraat. Aangekomen op de plek trof de politie een in bloed badend lichaam, waarvan de rechterhand is verminkt, voor een gebouw aan.

Omstanders gaven aan dat de verdachte reeds weg was. De politie schakelde een arts en een ambulance in. Helaas constateerde de arts de dood van de man voordat de ambulance was aangekomen. De politie begaf zich richting Nyun Combé, alwaar de verdachte, W. Nohar, 51, zich volgens bekomen informatie, bevond. Daar verklaarde de dader te zijn beroofd door twee mannen, terwijl hij in zijn auto sliep om bij te komen van zijn beschonken toestand. Zijn geld, mobiele telefoon en autocontactsleutel werden van zijn broekzak buitgemaakt. Door die beroving werd hij wakker en zat de daders met een houwer achterna, waarbij hij werd gelift door een andere, onbekende bestuurder. Op de hoek van de Drambrandersgracht en de Waaldijkstraat herkende hij de rovers die te voet waren.Hij stapte uit het voertuig en hakte met zijn houwer op één hunner in. De andere koos het hazenpad. De goederen die volgens Nohar waren gestolen, waren niet op het lijk aangetroffen. De politie nam de houwer in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten. Zij zullen uitzoeken achter de ware toedracht van de noodlottige kappartij. Nohar is nu in verzekering gesteld, na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie.