Stalen drinkwaterhoofdtransportbuis Indira Gandhiweg worden vervangen

681

De functie van de bestaande stalen drinkwaterleiding hoofdtransportbuis onder de rijweg van de Indira Gandhiweg wordt vervangen vanaf Meursweg tot de Van Hattemweg door een nieuw aan te leggen PVC-buis met een diameter van 400 millimeter. Deze buis wordt onder de berm geplaatst, waardoor de oude buis niet weggehaald hoeft te worden en voorlopig nog in functie is. De werkzaamheden zijn vandaag officïeel gestart en verlopen tot september.

De palmen en bloemen langs het gestippeld traject op de bermen van de Indira Gandhiweg worden geleidelijk aan verwijderd en in oorspronkelijke staat terug geplaatst. Het commissariaat van Para heeft deze planten 4 jaren terug geplant en verzorgd voor verfraaiing van het gebied.

De werkzaamheden voor vervanging van de buis zullen hoofdzakelijk overdag plaatsvinden en wel tussen 8.00uur ’s morgens en 8.00 uur ‘s avonds. Weggebruikers worden verzocht de instructies van de vlaggenmannen en/of de verkeerspolitie ter plekke nauwlettend op te volgen.

De hoofbuis is in 1930 aangelegd en heeft haar levensjaren gehad. Vanuit het pompstation Republiek wordt jaren water gepompt naar pompstation Van Hattemweg, om vervolgens verschillende huishoudens in woonwijken buiten Para te voorzien van stromend water.

img-20160407-wa00071
img_65441