Vhp-parlemtariër stelt vragen over valutaveilingen

727

De Nationale Assemblee kreeg gisteren informatie van de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, dat er de voorbije dagen vergaderd werden over hoe verder met de valutaveilingen. Aanstaande zondag zullen er verder geinformeerd worden omtrent genomen besluiten daarover. Mahinder Jogi, vhp- parlementariër, kreeg toestemming van de voorzitter van DNA, Jennifer Geerlings- Simons om bij de aanvang van de openbare vergadering duidelijkheid te vragen over de valutaveiling.

Jogi vroeg of er evaluatie wordt gepleegd op de 4 veilingen voor een bedrag van US$ 21 miljoen. erder vroeg hij wat er met de SRD 100 miljoen die is opgebracht gaat gebeuren en of er controle is op de goederen waarvoor de diverse bedragen zijn betaald. Ook is er gevraagd wat de volgende stappen zullen zijn, want het vertrouwen is niet terug. Hierop gaf Hoefdraad aan om hem respijt te geven tot zondagavond.