Op maandag 11 april trof de politie van Munder in de cel voor onder toezichtgestelden (ot’er) het levenloos lichaam aan van de 27-jarige Vishal Harpal aan. In de nacht van zondag 10 op maandag 11 april deden de familie van Vishal aangifte tegen hem dat hij te keer ging en gepoogd heeft zijn moeder te slaan.

Bij aankomst op het adres werd de jongeman die onder invloed van alcohol verkeerde, aangetroffen. Het onderzoek wees uit dat hij heel wat vernielingen had aangebracht op het adres van zijn moeder. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau en in de OT’er cel geplaatst. Hij zou later op de dag, na te zijn ontnuchterd bij de hulpofficier worden voorgeleid. In de ochtenduren werd de cel door de dienstdoende ambtenaar opengedaan en trof hij het ontzielde lichaam aan het traliewerk, hangend aan een stuk touw aan.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De politie van Geyersvlijt zal in samenwerking met de afdeling Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing de zaak verder onderzoeken.