In de vroege ochtend van maandag 11 april kreeg de politie van ressort Latour een bericht binnen omtrent een diefstal. Ter plekke aangekomen bleek dat twee mannen een inbraak hebben gepleegd, waar de bewoners afwezig waren. Oplettende buren riepen om hulp en kreeg die van een buurman, die wetsdienaar is. Op zijn sommatie en ook na een waarschuwingsschot, bleven de dieven wegrennen. Daarna loste hij een gerichte schot af. De politie verliet na de plek tevergeefs te hebben uitgekamd. De dieven kregen ook niet de gelegenheid om spullen te ontvreemden.

Later in de middag kreeg de politie van Latour via de Centrale Meldkamer een ander bericht binnen, welk aangaf, dat er in een bosschage in de straat waar er die ochtend een inbraak werd gepleegd, een lijk van een manspersoon werd aangetroffen. Op de plaats gearriveerd, troffen de wetsdienaren het lijk aan van Rayen Pinas (35). Hij was gekleed in twee truien, een jeansbroek en had handschoenen aan. Bij de politie is het reeds bekend dat het dragen van twee bovenkleding van daders het vluchten hen niet gemakkelijk herkenbaar maakt. Verder trof de politie in een van zijn broekzakken. marihuana en een flesje met bedwelmende geur aan. Ook waren er drie ronde ijzeren armbanden in rode katoenstof gewikkeld aangetroffen. Vermoedelijk dienden deze boeien of zogenaamde tapu’s als bescherming bij het plegen van handelingen van criminele aard.

Het voorlopige onderzoek toonde aan dat het ging om de dader die die ochtend samen met een kompaan in een woning heeft ingebroken. Zij waren niet geslaagd in hun misdaad omdat oplettende buurtbewoners dat voorkwamen. Hoogwaarschijnlijk was Rayen geraakt door het gerichte schot uit het dienstwapen van de politieman en heeft het niet overleefd.

Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen ter obductie
De afdeling Kapitale Delicten zet het onderzoek voort. De politie is vooralsnog niet op het spoor van de tweede crimineel.