Rovers op gestolen bromfiets weer ingesloten

829

Joël M. (28) en Gravier B.(19), zijn op zaterdag 9 april in het stadscentrum door het Regio Bijstand Team (RBT) aangehouden. Deze twee rovers rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat en beroven voetgangers van hun tassen. Deze informatie was al bekend bij de politie. Zij werden op die bewuste dag door de politie tot stoppen gesommeerd.

Gravier gaf aan de bromfiets van een vriend in bruikleen te hebben gehad en was met Joël, woonachtig te Meerzorg, aan het toeren door de binnenstad. De benadeelden hadden tijdens de aangifte ook een beschrijving gegeven van de helmen. De twee rovers werden aangehouden. Duidelijk werd ook dat de bromfiets een buit was van een gepleegde diefstal. Zij zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingerekend. Verder gaf onderzoek aan dat deze twee vorig reeds achter slot en grendel waren geplaatst terzake beroving en mishandeling.