8-jarige Migaidi Pavion verdronken

3197

Op woensdag 13 april is de vermiste 8-jarige Migaidi Pavion verdronken in het Saramaccakanaal. De moeder van het kind deed in de avond van dezelfde dag aangifte van vermissing bij de politie van Santodorp.

De moeder verklaarde dat Migaidi met een oudere zus naar het kanaal was geweest om de afwas te doen. Na enige tijd kwam die zus alleen terug naar huis met de mededeling dat haar zusje voor haar is vertrokken van het kanaal. Toen zij thuis aankwam bleek dat Migaidi niet thuis was.

De aangifte van vermissing werd door Santodorp doorgespeeld aan de Centrale Meldkamer. De meldkamer die melding van een buurtbewoner had gekregen, dat een kind het Saramaccakanaal was ingesprongen en niet meer boven water was gekomen, gaf dit door aan politie Santodorp.

Aangezien het vermoeden bestond dat het om hetzelfde kind ging, stelde de politie een nader onderzoek in. Bij het nader verhoor gaf de zus van Migaidi aan dat het kind inderdaad het water was ingesprongen en niet meer boven water was gekomen. Uit vrees voor de moeder heeft zij het gebeurde niet verteld.

Het lijk van Migaidi is op donderdag 14 april opgevist en na afstemming met een lid van Openbaar Ministerie afgestaan aan de familie.