Somohardjo: ‘Bouterse en NDP klari keba’

1331

Volgens de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zal de huidige regering het niet langer volhouden. “Willen of niet, in 2017 zullen er verkiezingen gehouden worden. Het kan met een paar maanden uitlopen in 2018.” Dit zei hij gisteren tijdens zijn dankdienst in het partijcentrum te Beekhuizen. Hij zegt dat de huidige ontwikkelingen in het land het niet toelaten dat de regering het langer zal volhouden.

De straatkoers voor een Amerikaanse dollar is volgens hem nu op 8 SRD. Voorts blijven de prijzen steeds de lucht in gaan. De sociale voorzieningen worden laat uitbetaald. Het volk wordt steeds de dupe van alles. “Er zal niet tegen Bouterse of zijn partij gevochten worden, want NDP klari keba”, zei Somohardjo. Hij voorspelt dat de verarming van het volk verder zal toenemen. Hij zegt dat door de voorwaarden die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan de regering heeft gesteld om in aanmerking te komen voor een miljoenenlening, ervoor zal zorgen dat de tarieven van nutsvoorzieningen en benzine nog meer verhoogd zullen worden. Hij hield zijn partijleden voor om paraat te staan on mederegeringsverantwoordelijkheid te dragen als het huidig kabinet aftreedt.

De PL zal de komende periode het veld ingaan om met het volk te praten en de eenheid binnen de partij te verstevigen. Hij benadrukte dat eenieder welkom is, behalve Sapoen.