Binnenlandse Zaken ondersteunt activiteiten ter bevordering van saamhorigheid

616

Volgens minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken worden alle activiteiten van organisaties die de saamhorigheid in de samenleving bevorderen en zorgen voor besef van normen, waarden en onderling respect, toegejuicht en ondersteund door de regering en het ministerie. Dit zei hij tijdens een kennismakingsbezoek van een afvaardiging van de Nurusshobri, Islamic Foundation of Suriname. Geestelijke Laily Sobari heeft tijdens zijn toespraak een overzicht gegeven van de activiteiten waarmee de organisatie zich onder andere bezighoudt. Het gaat ondermeer om het verzorgen van lessen uit de Qur’an en het voorbereiden van mensen die op bedevaart willen.

De doelgroep bestaat uit huisvrouwen, kinderen en gezinnen. Er worden regelmatig programma’s gepresenteerd via STVS en Garuda. De minister heeft ook enkele afleveringen van zijn programma in ontvangst genomen van Sobari. De afdeling Religieuze Aangelegenheden beijvert zich op dit vlak. Zo worden er steeds samenwerkingsverbanden aangegaan. Ook met de Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname zal er een samenwerking worden aangegaan.