De politie heeft de 52 jarige Ronny E. aangehouden, die een inbraak heeft gepleegd in een woning aan de Benjaminstraat op 18 april jongstleden. Hij werd door de eigenaar van het pand betrapt, waarna hij werd aangehouden door twee voorbijgaande politieagenten. Op die bewuste dag zag de eigenaar Ronny nog op de fiets in de omgeving van zijn woning rijden.

Toen hij na een kwartier thuis arriveerde, zag hij Ronny op zijn terrein met in zijn bezit een grote zwarte tas. Hij vroeg hem toen wat hij op zijn erf deed. Ronny antwoordde toen dat hij iets was gaan doen en hij liep het erf af. De eigenaar ging toen naar achteren en zag dat er een raam was geforceerd en er was ingebroken. Terwijl hij om hulp schreeuwde, rende Ronny, pakte zijn fiets en reed weg. Twee voorbijgaande agenten die dit zagen, gingen meteen in actie. Ronny gooide zich toen op de grond en haalde de gestolen goederen uit de tas. Hij scheurde een witte plastic zak dat later marihuana bleek te zijn.

Hij ontkende bij de politie de inbraak te hebben gepleegd. Hij verklaarde integendeel spullen te sjouwen voor een zekere Dogla en Gilly. Na afstemming met het Openbaar ministerie is hij in verzekering gesteld.