De verdachte D. O., werkzaam op het kabinet van de President, is vrijdag bij zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld door rechter- commissaris(rc) Daniëlle Karamatali. Hij was voor een week in verzekering gesteld terzake mishandeling van een vrouw. Men kon deels van de mishandeling op videobeeld op sociale media volgen, omdat dat door omstanders werd gefilmd.

De rc oordeelde de inverzekeringstelling onrechtmatig en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van D.O. Ofschoon officier van Justitie, Roy Elgin, tegen de invrijheidstelling was, heeft hij geen beroep aangetekend tegen het besluit van de rc. Advocaat Maureen Nibte zegt de indruk te hebben dat haar cliënt door de rc in vrijheid is gesteld, omdat gebleken is dat hij niet de agressor is geweest. Uit een uitdraai van telefoongesprekken en sms’jes blijkt dat de man vrijwel de hele dag belaagd werd door de vrouw. Hij werd constant gebeld en bestookt met sms-berichten waarin ze hem in zeer vulgaire taal uitschold. In zijn reacties zou de man de vrouw tot kalmte hebben gemaand.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de verdachte en het slachtoffer ex-geliefden zijn en samen een kind hebben. Vanwege het feit dat D.O. al geruime tijd getrouwd is, was de afspraak dat de communicatie tussen hem en zijn ex over de zorg van het kind uitsluitend via de moeder van haar zou geschieden. Dit viel naar verluidt niet in goede aarde bij de vrouw. Op 15 april heeft ze rond twintig gemiste oproepen achtergelaten en ettelijke smsjes naar de man gestuurd omdat zij hem wenste te spreken.

De twee hadden afgesproken elkaar in de stad te ontmoeten. Zij nam plaats in de auto van haar ex, en reden op haar verzoek richting haar woning. Vervolgens haalde ze een zeer scherp mes uit haar en hield dat tot twee keren toe tegen zijn hals aan. De zeer geschrokken ex bracht het voertuig tot stilstaan. De vrouw stopte het mes terug in haar tas en liep weg van de auto. Ze werd achterna gelopen door haar ex, waarna er over en weer werd geslagen. Daarbij liep de ec- vrouw een beenfractuur op.

Bekijk het filmpje hieronder
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WYb1KryLQ4Q”]