Na een melding van een vechtpartij toefden de politie van Munder naar het opgegeven adres. Bij aankomst troffen de wetsdienaren twee gewonde jongemannen en de beller aan.

Voorlopig onderzoek toonde aan dat voetballende jongemannen verwikkeld waren in een woordenwisseling. Deze leidde tot een handgemeen. Giorgio, supporter, ging zich daarin mengen omdat zijn jongere broer twee weken terug werd geslagen door Reginald (18) en zijn neven. Giorgio werd door één van de jongens met een bierfles aan zijn hoofd verwond. Reginald en zijn neven kozen daarna het hazepad, ieder zijn weegs. Giorgio pakte toen zijn bromfiets en reed Reginald opzettelijk aan. Laatstgenoemde brak zijn been en kreeg ook andere verwondingen. Hij werd toen gebracht naar de SEH van het Academisch Ziekenhuis. Vanwege de ernst van de verwondingen en beenfractuur was opname in de ziekenintichting noodzakelijk.

Giorgio die ook andere verwondingen opliep werd onder politiebegeleiding ook naar de SEH gebracht, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht, omdat hij als de verdachte werd aangemerkt. Hij is na afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.